December 28, 2013

Zenn-zenn ja mägimatk


Tervitus!

Kell on siin ca 3.50 öösel kui ma seda postitust siin kriban. Mõnus vaikus on lõpuks saabunud. Jaanus nohiseb mõnusalt teisel küljel, isegi lärmakal pererahval on lõpuks paus sisse tulnud, aga mina, unetu vedelen niisama voodis ja ootan kuke kiremist.

Samas unekvaliteedi osas ei ole pidanud ma ammu kurtma. Vahepeal tundus et võin juba igas asendis magama jääda ning inimeste, loomade ja liikluse müra ei lähe mulle üldse korda. Aga siin tulebki mängu zen-zeni tee (gingeng tea)!

Mae Salongi piirkond on ümbritsetud meeletult kaunitest teeväljadest ning samanimeline küla on täis igasuguseid ahvatlevaid tee butiike, kus siis lahkesti kohalikke teesorte degusteeritakse. Kuskilt kohvikust või mõnest muust söögikohast teed joomiseks osta tundub üsna mõttetu kui saab tasuta oma teeisu küla peal rahuldatud :-)  Kõige tibuks algas eile siin kohalike mägihõimude festival kus loomulikult ei puudu ka kohalikud teesordid.

Seal see iva peitubki. Plaanisime minna eile ühepäevalisele matkale, kuid enne matkarajale jõudmist sattusimegi sinna festivalile, mis tundus paras laat. Paarist kohast sai võetud oolongi teed, mu lemmikuks kujunes aga gingsengi tee. Arvan et seepärast ma hetkel seda kirja siin kribangi, sest matkalt tagasi tulles ja õhtu hakul tundus paslik uuele ringile minna ning sooja saamiseks veel mõned tee lonksud teha, ka gingsengi omad :-)

Lisaks teedele pakub piirkond hästi palju erinevaid kuivatatud puuvilju- erinevad ploomid, kirsid, mangod jne meile tundmatud viljad pluss igasugused pähklid- mandlid, india pähkel, pistaatsia, makadaamia jne. Viimaseid sai ka päris ohtralt testitud.

Matk, mis kestis ca 5h oli võrratu. Enamus aega kõndisime küll viisakal teel- betoonplaatidega v kruusaga kaetud külateel, kuid paar korda sai põigatud ka mõnele väiksele rajale. Lisaks vapustavale loodusele oli eesmärgiks külastada ka kohalike mägihõimude- Lisu, Akha jt külasid. See meil ka õnnestus :-) Väga huvitav päevane matk oli. Ja kuna tee läks mäest üles-alla ning võttis korralikult võhmale, siis uskusime et õhtul tuleb hea uni. Nagu näha päris nii see ei lännu.

Kaunid kuplid Mae Salongi ymbruses. 
(Udune pilt sest ilm oli selline :))


Nonii, pererahvas hakkab papist seina taga juba ärkama. Üritan korraks vee pikali heita enne kui kell 6 müdinaks meie hoone ees läheb. Siis algab turg :-)

Aidaa



No comments: