January 14, 2010

semestri lõpp

Jaanuar on suhteliselt hästi alanud. Alguses oli suhteliselt raske koolieluga ja vara tõusmisega ära harjuda, kuid nüüd õnneks juba sujub. Õnneks on praegu kõik väga kombes ja kontrolli all ehk siis üle pika aja on meil väljakutsuv loeng, mis nõuab pingutamist. Loeng annab meile ülevaade Actionscript 3.0-st, mis on programmeerimiskeel, millega saab flashi annimatsioonidele tegevusi anda. Tegelikult on see isegi suht kirves aine, sest see nõuab väga palju matemaatikat ja loogilist mõtlemist. Ja mis tunni eriliseks teeb, on see, et see õppejõud annab väga palju iseseisvaid harjutusi, kuid jah..võibolla isegi suudad selle harjutuse peas lahtimõtestada ja nö tegevusjärjekorra peas paika panna, kuid nö kodeerimisega jääd ikka hätta. Ei piisa sellise asja õppimiseks 5st päevast nagu meil graafikus sees on. Aga jah..õpetaja laiutas selle peale käsi ja ütles, et kahjuks näeb nii programm ette.

Põhimõtteliselt on meil homme selle semestri viimane tund ning sellele järgeb projektinädal ning sellele omakorda nädal aega puhkust enne uue semestri algust. Seekordse projekt on tervele kursale ühine, eesmärgiks teha üks flashi rakendus, mis on seotud globaliseerumise teemaga. Vaatame, mis sellest välja areneb. Projekti tiimis valisin suht madala positsiooni, kuid see on põhjendatud sellega, et ma olen eelnevates projektides olnud kogu aeg sisu kirjutaja ning alati tehnilisest poolest välja jäänud. Seekord otsustasin rohkem endas tehnilist külge arendada.

Ühika rindel tabas täna ebameeldiv üllatus. Nimelt on meil väikesed, mustad putukad köögi kuivained vallutanud. Tegelikult oli see uudis juba paar päeva väljas lipikutel mida mu taanlastest korrusekaaslased armastavad nii väga kirjutada. Kuid jah..olen nende suhtes juba immuunseks muutunud, ei tee suurt välja. Algsest arvasin, et minu kappi ei tule küll keegi ronima, kuid jah :-) hommikune vaatepilt jahupaki sisse oli õõvastav. Ehk siis viskasin suure kaarega kohe prügikasti. Olen siin paar päeva iga hommik Heleni kaerahelbeid söönud, ei tea kas nad sinna ka juba ronisid? Igatahes nüüdseks on kõik toiduained kapis kenast isoleeritud.

Kuna seekord fotokat enam kaasa ei võtnud, ei ole kahjuks uusi fotosid Taani elust lisada. Panen siia aga kaks videot meie detsembri video projektidest. Esimene neist oli nö harjutusvideo enne päris projekti, teemaks Armastus. Meie lähtusime vaatevinklist, et armastus on abstraktne mõiste ning sestap sellise lahendusega välja tulimegi. Teise video teema on Meeting (Kohtumine).





Pille

No comments: