August 13, 2009

Tulemine-minemine

12ndal augustil naasesime tagasi Eestisse. Juba Helsingisse jõudes nägime samasugust halli vihmast ilma nagu 2 kuud tagasi ning Tallinnasse jõudes tervitas meid küll päike, kuid teel Tartusse ilmaolud muutusid samuti vihmaseks. Nii, et lõpuks sain oma kaua oodatud vihma kogemuse. Aga ikkagi on väga mõnus hingata värsket Eestimaa õhku, näha värvikat loodusmaastikku, süüa koduaia kirsse ning niisama hoomata tuttavaid paiku. Mõnus!

Pisut veel ka Indiast. Viimastel päevadel tekkis selline tunne nagu osaleksime reality show’s kus kõige vapramad jäävad mängu edasi ning nõrgemad ja väetivamad lahkuvad hotellist. Kõige esimesena lahkusid türkmenistani naised, seejärel jäi tühjaks iraaklaste laud, kolmas lahkuja oli Makedoonia Lidija ning lõpuks oli ka meie kord. 12nda hommikusööki läks „nautima“ vapratest vapramad nepaali ja usbeki kollektiivid. Neist viimased osutuvad ka võitjateks, sest nende lennupiletid on õnneks või kahjuks ostetud selleks reedeks.

Ärasõit oli kummaline, kell 4.30 oli meile tellitud takso hotelli ette. Lootsin, et toateenindus tuleb mulle appi kotte tassima, kuid kus sa sellega, ükski hing hotelli poolt ei olnud üleval. Vastusaadetud takso äratas uimases olekus kahtlust, kas ei olnud teps mitte tegemist suvalise autoga hotelli ees, kuhu 2 valget tüdrukut tahtsid oma kotte hakata sokutama? Peale kahekordset palumist suvatses ka üks nolkitest tulla mulle appi 22.7 kilost matkakotti tassima, lisaks 9.7 kilose seljakotile, fotokakotile ning käekotile. Peale 5 olime Delhi lennujaamas, kus siis tuli kella 7.50 passida ning aega surnuks lüüa. Võtsin varajaseks hommikusöögiks pizza, mis läks väga raskelt alla, sest eelviimasel päeval läksin jällegi konditsioneeriga raksu ning mul õnnestus saada selline kurguvalu ja paise, et neelates tuleb selline krimpsus nägu teha. Kuid see ei ole veel kõik, jällegi tülitab mind ka palaviku vari, tuleb ja läheb. Kaua igatsetud ujumine Eestimaa järvedes lükkub nüüd määramata ajaks jälle edasi. Loodetavasti Eesti kliima ravib ruttu terveks.

Arvatavasti teen ka põhjalikuma kokkuvõtte sellest reisist ning kursusest, kuid seda juba järgmises sissekandes.

Tervitused Nõost!

Pille

No comments: