June 19, 2009

Reede

Täna teen tõesti lühidalt. Päev oli pikk, algas peaaegu juba 5.15 kui ma hotelli katusele päiksetõusu püüdma läksin. Kuid tuli välja, et olin circa 30 minutit liiga vara kohal, sestap kerisin tagasi magama.

Hommikul oli mõnus üllatus, kui telkust tuli parajasti saade "Targem kui 5b", mingi usa värk. ei mäleta mis rahasumma oli kuulsus juba võitnud, kuid siis tuli maailma geograafia küsimus, ning küsimus oli järgmine "Mis kontinendil asub riik nimega Estonia! Väga lahe, see kuulsus, mingi uisutaja vist, oli täitsa segaduses, et liiga raske küsimus jne. Ühesõnaga ma ei tea täpselt selle saate reegleid ja formaati, aga see tüüp loobus vastamast. Siis küsiti ühe klassi õpilase käest, kes kirjutas vastuseks "Aafrika" ning siis näidati kuulsuse pinginaabri vastust, mis oli "Euroopa". Ühesõnaga tänu pinginaabrile võitis tüüp 117 000 doltsi heategevuseks. Kindlasti ei teadnud see väike poiss seda õiget vastust, lihtsalt pakkus huupi arvan ma. Aga mõnus hommikune äratus oli see sellegi poolest.

Kursus oli täna pisut asjalikum, jõudsime photoshopini. Pealelõunane tuur viis meid täna Red fort'i vaatama Old Dehlis (Lal Qila), kahjuks sealsamas läheduses olev mošee ja maitseaineturg jäid aja puudusel nägemata, kuid küll jõuab ka neid näha. Aga jah..Old Delhi näeb ikka täitsa skeeri välja, lisaks sellele, et kõikjal on rämps maas ja hais üleval, oli tänavatel päris palju invaliide ning kerjuseid, keda senise india praktika jooksul pole veel niipalju kohanud. Külastatud sai 1.korda ka india Mc'i, burks maitses täitsa hästi, jäätise kättesaamiseks sain pealetist tseki, mille pidin viima donaldsi ette putkasse, kus sain oma jäätise kätte ning pildistamine oli selles Mc Donaldsis rangelt keelatud..sain 2 korda noomida kui ma oma fotoka seadistusi niisama näppisin. Ju on terrori oht seal kandis päris suur. Päeval olevat seal samas mošee kõrval rahutused olnud. Kahjuks pean tõdema, et kuigi olen oma nikoniga väga rahul, see siiski india tingimustesse väga ei kõlba. Esiteks on seda kohmakas koguaeg kotis välja võtta ning seadistama hakata, samal ajal kui kõik vahivad su poole nagu sul oleks kullatükk käes, lisaks on ikkagi kartus ka näppamise eest. Kompaktkaameraga oleks mõnusam sellistes kitsastes rahvarohketes kohtades pilte teha. Neid viimaseid on ka kõigil näha, lisaks ülimoodsate mobiiltelefonide, kuid peegelkaamerat pole ma veel kellegil käes näinud.

Kindlus oli muidu täitsa vinge. taas langesime pildistamise ohvriteks, aga õnneks seekord olime 3-kesi nii, et väga pinda nad ei käinud. Väikest luure tegevust tehti ikka, kuid õnneks oli seal nii palju rahvast, et närve oleks hakanud sööma.

Kokkuvõttes on kõik väga kenasti sujunud, kõik on ülilahked meie vastu, seltskond kirev ja omamoodi huvitav ning põnevust ja energiat mul jagub.

Panin osad pildid ülesse järgmisele saidile:
http://picasaweb.google.com/viinamari/IncredibleIndia

Juttu juurde ei ole jõudnud veel lisada.

parimat teile

piLts

No comments: